Naudingi patarimai

Ką verta žinoti apie sveiką maistą!

Platus sveiko maisto pasirinkimas
2016 10 19
Ekologiškas maistas

Dažniausiai tai yra augalinės kilmės maistas – sėklos, augalų lapai ir šaknys, vaisiai, uogos, daržovės ar dumbliai, kuriuose yra ypatingai didelė koncentracija vitaminų, mineralų, skaidulų, antioksidantų, nepakeičiamųjų riebalų rugščių, baltymų, enzimų, chlorofilo ir t.t. Tai visiškai natūralūs produktai, auginami ir gaminami laikantis ekologiškumo standardų, nenaudojant pesticidų, dažiklių, konservantų ar kitų sintetinių priedų.

Į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis „supermaistą“?

Ekologiškumas

Ekologiškas maistas auginamas nenaudojant sintetinių trąšų bei pesticidų, todėl jame nėra jų likučių ar nitratų pertekliaus. Taip pat ekologiškas maistas nėra genetiškai modifikuotas, o jų auginimo procese nenaudojami sintetiniai maisto priedai, todėl jų maistinė vertė yra didesnė – daugiau vitaminų, mineralų ir kitų medžiagų. Dažnas varotojas ekologiškai užaugintą maistą vertina kaip pasižymintį geresnėmis skoninėmis savybėmis.

Terminis apdorojimas

Apdorotas žemoje temperatūroje, žaliavalgiškas, angliškai vadinamas raw food – tai  yra maistas, apdorojamas ne aukštesnėje nei mūsų kūno temperatūra – maksimaliai 40° C. Tokiu būdu paruoštas maistas, taip pat ir „supemaistas“ yra „gyvas“, išsaugojęs visas maistines sąvybes, kurias mūsų organizmas gali lengvai ir maksimaliai pasisavinti.

Kas, kada ir kodėl reikėtų vartoti „supermaistą“?

Kokybiškas, aukštos maistinės vertės, mažai apdorotas ir kuo įvairesnis maistas gali užtikrinti visų būtinų maistinių medžiagų pasisavinimą, kurios reikalingos gerai žmogaus savijautai. Šiais laikais intensyvus gyvenimo būdas, stresas ir nuolatinis skubėjimas yra vienos pagrindinių priežasčių, nulemiančių ne visada teisingai pasirenkamus sprendimus pilnavertės mitybos atžvilgiu. Tuo tarpu „supermaistas“ yra paprastas ir visiškai natūralus būdas papildyti kasdieninį racioną trūkstamomis maistinėmis medžiagomis. Dėl aukštos maistinės vertės ir natūralumo „supermaisto“ populiarumas vis auga ir kasdien jį vartoja vis daugiau žmonių.

Kaip vartoti „supermaistą“?

Yra daugybė „supermaisto“ vartojimo variantų. Vienas dažniausių – koktelių su „supermaistu“ gaminimas. Tam tereikia į 250-300 ml mėgstamo gėrimo  (sulčių, tiršto vaisinio kokteilio, pieno, sojos ar migdolų gėrimo) įmaišyti nuo ½ iki 3 arbatinių šaukštelių „supermaisto“.

„Supermaistu“ galima praturtinti jogurtą, sausus dribsnius, desertus, kepamus keksiukus ar sausainius, salotų padažus ar kitus patiekalus. Nebijokite eksperimentuoti ir dėti supermaisto į mėgstamus patiekalus.

Atsižvelgiant į tai, kokiomis maistinėmis medžiagomis norite papildyti savo racioną – galite maišyti keletą ar daugiau „supermaistų“ arba naudoti jau paruoštus jų mišinius.

Štai vienas mūsų mėgstamų receptų naudojant ispaninio šalavijo (angl. chia) sėklas bei ekologiškus kakavos miltelius.

ŠOKOLADINIS CHIA SĖKLŲ PUDINGAS

Gaminimo eiga tokia paprasta, jog patiks ir nemėgstantiems gaminti: sumaišykite visus ingredientus (išskyrus juodąjį šokoladą bei uogas) sandariame indelyje (pvz. stiklainyje), o jį užsukę gerai pakratykite. Įdėkite į šaldytuvą iš vakaro, o ryte išsitraukę gerai permaišykite šakute, užtarkuokite šokolado, pagardinkite džiovintomis uogomis ir mėgaukitės fantastiškais skoniais!


Dar vienas supermaisto panaudojimo būdas – tai veido kaukės su „supermaistu“. Pasigaminkite veido kaukę su spirulina, kviečių želmenimis, baobabo vaisiaus ar acai uogų milteliais.

SPIRULINOS KAUKĖ VEIDUI

Šiai veido kaukei prireiks:

- 2 arbatinių šaukštelių spirulinos miltelių;

- filtruoto vandens.

Įberkite spirulinos miltelių į dubenį ir vandens tiek, kad masė įgautų pastos pavidalą. Naudojant šaukštą ar pirštų galiukais veidą padenkite šia pasta ir palaikykite ne ilgiau nei 15 minučių. Praėjus laikui nuplaukite kauke šiltu vandeniu ir pasitepkite savo mėgstamu drėkinančiu kremu.

ISPANINIO ŠALAVIJO (angl. CHIA) sėklos

Žodis chia yra kildiniamas iš dviejų kalbų: iš Actekų naudotos nahuatlių kalbos žodžio chian, reiškiančio riebų, aliejingą ir iš Majų kalboje naudoto žodio chia, reiškiančio jėgą. Abi versijos atrodo pagrįstos, kadangi ispaninio šalavijo sėklos iš tiesų turi daug aliejaus ir laikomos organizmą stiprinančiu maistu.

Pietų Amerikoje augančio Ispaninio šalavijo sėklos daugelį amžių buvo ypatingai vertinamos majų ir actekų dėl maistinių savybių ir naudojamos kaip puikus energijos šaltinis.

Kodėl vartoti chia sėklas?

Chia sėklose yra omega 3 ir omega 6 riebalų rūgščių, kalcio, fosforo, mangano, vario,vit. B1, vit. B3 ir vit E. Chia sėklos ypatingai vertinamos dėl gero omega 6 ir omega 3 santykio.

Kaip vartoti chia sėklas?

Sėklas galima naudoti tiek saldžiuose, tiek pikantiškuose patiekaluose, nes jų skonis labai švelnus — tiesiog užbarstykite sėklų ant mėgstamų patiekalų, dėkite į jogurtą ar vaisinius kokteilius. Sėklos sugeria iki 9 kartų daugiau skysčio negu pačios sveria ir išbrinkusios gali būti naudojamos kaip standiklis įvairiems pudingams, košėms, kokteiliams ar sriuboms. Maltos sėklos gali būti naudojamos kaip pakaitalas kiaušiniams blyneliuose, pyraguose ar kituose kepiniuose. Tam reikia 1 v. š. maltų sėklų sumaišyti su 3 v. š. vandens, gerai išmaišyti ir palaikyti 10-15 min.

CHLORELĖS MILTELIAI

Chlorelė yra rutulio formos vienaląstis žaliasis dumblis, augantis gėlo vandens telkiniuose. Jos diametras yra vos 2-10 mikrometrų, tačiau jos yra taip plačiai paplitusios pietryčių Azijoje, kad nudažo ežerus ir upes žaliai. Chlorelės pavadinimas kildinamas iš graikų žodžio chloros, reiškiančio žalią spalvą, o Lotynų priesaga „ella“ reiškią „mažas“.

Kodėl chlorelė?

Chlorelėse yra daug B grupės vitaminų (tiamino, riboflavino, niacino, vitamino B6 ir folio rūgšties), mineralinių medžiagų (geležies, cinko, vario, mangano ir seleno) ir net 30 proc. chlorelės sudaro chlorofilas, todėl šis žaliasis dumblis yra laikomas vienu geriausių jo šaltinių.

Kaip vartoti chlorelės miltelius?

Chlorelės milteliais galite praturtinti vaisinius kokteilius, sultis, augalinį pieną ar kitus gėrimus. Tam 3 a. š. miltelių sumaišykite su 300 ml gėrimo. Rekomenduojama pradėti nuo mažesnio kiekio – ½ a.š. ir palaipsniui jį didinti. Chlorelės miltelių taip pat galite dėti į salotas ar salotų padažus.

GUARANOS MILTELIAI

Gvaraninės paulinijos (angl. guarana) milteliai pagaminti iš sumaltų vaisiaus sėklų. Guarana – tai augalas, kuris savo savybėmis pralenkia kavos pupeles. Šis vijoklinis sumedėjęs augalas yra plačiai paplitęs Pietų Amerikoje, Venesueloje bei Amazonės miškuose, šiaurinėje Brazilijos dalyje.

Kodėl guarana?

Guaranos lapeliuose, uogose bei sėklose randama medžiagos guaranino, kuris faktiškai yra kitas kofeino pavadinimas. Šiame augale esantis kofeinas įsisavinamas palaipsniui ir jo poveikis juntamas ilgiau, nei mums žinomas kavoje esantis kofeinas. Energijos organizmas įgauna kelioms valandoms, todėl galima aktyviai sportuoti, dirbti fizinį ar protinį darbą. Kaip vartoti guaranos miltelius?

Guaranos milteliai yra šiek tiek kartoko skonio, todėl rekomenduojame juos gerti su sultimis, vaisių kokteiliais ir pan. Tiems, kuriems šis skonis priimtinas, guaranos miltelių galima įmaišyti į stiklinę vandens. Miltelių reikia nedaug – apie pusę arbatinio šaukštelio stiklinei gėrimo.

SPIRULINOS MILTELIAI

Spirulina – tai vienas iš daugiausiai dėmesio sulaukiančių „supermaisto“ produktų. Šis vienaląstis melsvadumblis, natūraliai augantis šarminiuose vandenyse, buvo vienas pagrindinių proteino ir natūraliai gydančių produktų, vyravusių actekų civilizacijoje.

Kodėl spirulina?

Spirulinoje esantys baltymai organizmo lengvai įsisavinami, o jų kiekis įspūdingas – 100 gramų spirulinos yra net apie 70 gramų baltymų. Taip pat spirulinoje yra 18 rūšių amino rūgščių. 8 iš jų nepakeičiamos, o kai kurios iš jų augaliniame maiste praktiškai nesutinkamos. Spirulinoje yra vitaminų B1 ir B2, kalcio.

Kaip vartoti spirulinos miltelius?

Populiariausios spirulinos vartojimo būdas yra jos įmaišymas į stiklinę vandens, sulčių ar jų kokteilį. Per dieną užtenka suvartoti apie 1 arbatinį šukštelį spirulinos miltelių. vartojamą kiekį galima didinti palaipsniui, bet jis neturėtų viršyti 3-4 arbatinių šaukštelių per dieną.

KVIEČIŲ ŽELMENŲ MILTELIAI

Kviečių želmenų milteliai – tai jauni kviečių želmenys, nupjauti paties augimo piko metu, kai maistingųjų medžiagų kiekis yra didžiausias. Ankstyvojoje augimo stadijoje miežių želmenys savo sudėtimi artimesni daržovėms nei grūdams, juose gausu maistingųjų medžiagų: chlorofilo, vitaminų, mineralų, enzimų ir aminorūgščių.

Kodėl kviečių želmenys?

Turi daug skaidulinių medžiagų ir baltymų, sudėtyje mažai riebalų irneturi glitimo. Kviečių želmenyse yra gausu chlorofilo, enzimų, vitaminų A, B, B12, C, E, K, aminorūgščių, mineralų, mikroelementų. Tai pat juose aptinkama folinės rūgšties, kalcio, kalio, geležies, magnio, fosforo, natrio bei cinko.

Kaip vartoti kviečių želmenų miltelius?

Kviečių želmenis geriausiai vartoti ryte, kai organizmas aktyviausiai savinasi medžiagas.
Kviečių želmenys sudžiovinti ir sumalti į miltelius, tad juos labai patogu įsiberti į šviežias sultis ar trintų vaisių kokteilį. Galima jų tris arbatinius šaukštelius tiesiog įberti į vandenį. Mes vartojame su rytiniu vaisių glotnučiu (kokteiliu). Kviečių želmenų miltelius galima vartoti su įvairiais vaisių kokteiliais, sultimis bei kitais „žalios“ mitybos receptais.

BAOBABŲ MILTELIAI

Baobabo medis auga Afrikos Savanoje. Šis medis užaugina kietus vaisius, kurių viduje yra švelnus ir labai maistingas minkštimas. Šis minkštimas sudžiūna kietose ankštyse dar būdamas ant medžio, surenkamas ir sumalamas į miltelius. Taip gaunami šie maistingi, termiškai neapdoroti baobabo milteliai.

Kodėl baobabo vaisius?

Baobabo milteliai yra puikus vitamino C, kalio, kalcio ir magnio šaltinis. Jie taip pat yra tarsi natūralus prebiotikas dėl didelio skaidulų kiekio. Be visų gerųjų savybių, baobabo milteliai yra išskirtinio citrusinių vaisių ir karamelės skonio, todėl tiks gardinti įvairiausius gėrimus ir saldžius patiekalus. Salsvas karamelės skonis patiks net vaikams.

Kaip vartoti baobabo miltelius?

Šio „supermaisto“ milteliai puikiai tinka norint paskaninti vaisių kokteilius, sultis, vaisių salotas ar kaip pusryčių košės prieskonis. Taip pat savos gamybos energijos suteikiantis batonėlis iš sutrintų ananasų, riešutų bei baobabo miltelių bus puikus užkandis užimtą dieną.

MACA MILTELIAI

Maca arba  peruvinė pipirnė - tai nedidelė šakninė kalnų daržovė, natūraliai auganti Pietų Amerikoje, centrinėje Andų dalyje. Peruvinės pipirnės šaknys vietinių jau daugiau nei 2000 metų vartojamos kasdien maistui,liaudies medicinoje ir kaip energijos suteikiantis produktas. Šis augalas auga aukštai kalnuose (aukščiau nei 3500 metrų virš jūros lygio), nederlingoje akmenuotoje dirvoje ir gali pakęsti iki -10°C temperatūrą. Tai vienintelis valgomas augalas, augantis tokiame aukštyje. Maca nauda žmogui jau seniai yra vertinama, tačiau tik visai neseniai jos milteliai pradėti naudoti kaip maisto papildas ar ingredientas. augalo lapai kadaise buvo naudojami ir kaip piniginis vienetas.

Kodėl maca?

Maca šaknys labai maistingos, jose gausu angliavandenių, baltymų, skaidulinių medžiagų, aminorūgščių, o taip pat nemažai mineralų: kalcio, magnio, geležies, seleno, cinko, jodo, vario.

Kaip vartoti maca miltelius?

Rekomenduojama vartoti po 1-3 a.š. per dieną. Maca milteliai turi saldų kiek pikantišką skonį, tad puikiai dera gaminant tirštus vaisių bei daržovių kokteilius, riešutų batonėlius, košes, ledus, vaisių ar daržovių salotas, galima barstyti ant sausų pusryčių, dėti į kepinius, naudoti įvairiuose žaliavalgiškuose patiekaluose. Taip pat puikiai tinka maišant su sultimis ar net įmaišant į blynų tešlą. Maca labai gerai jungiasi su kakavos pupelėmis ir visais kakavos produktais.

KAMU KAMU MILTELIAI

Vaistinė juodmirtė (angl. camu camu) yra retas krūmas, augantis Amazonės atogrąžų miškuose Peru bei Brazilijoje. Šis krūmas užaugina citrinos dydžio šviesiai oranžinės spalvos vaisius, kuriuos sudžiovinus ir sumalus išgaunami milteliai, ypatingai vertinami dėl didelio vitamino C kiekio

Kodėl kamu kamu?

Šis vaisiaus milteliuose daug vitamino C: 100 g „Purasana“ kamu kamu miltelių yra net 6086 mg (7585 % RMV) vitamino C (RMV- referencinė maistinė vertė). Taip pat juose gausu beta-karoteno, kalio, kalcio, geležies, niacino, fosforo, baltymų, serino, tiamino, leucino bei valino.

Kaip vartoti camu camu miltelius?

Pats paprasčiausias šių miltelių vartojimas yra sumaišant juos vandenyje kartu su šaukšteliu medaus ar agavų sirupo. Įmaišykite juos į savo mėgstamą trintų vaisių ar sulčių kokteilį. Taip pat jie gali būti naudojami ir kaip kosmetikos priemonė - kaukė veidui.

Vieną arbatinį šaukštelį natūralaus medaus kruopščiai išsukite su vienu arbatiniu šaukšteliu camu camu miltelių ir užtepkite ant švarios veido odos (neliečiant odos aplink akis). Palaikykite 15 minučių ir nuplaukite.

ACAI UOGŲ MILTELIAI

Tai mažos, purpurinės spalvos uogos, augančios ant aliejinių kopūstpalmių, kurios auga stipriai drėgnose, pelkingose Amazonės vietose, Centrinėje ir Pietų Amerikoje. Šios uogos yra vertinamos dėl savo ypatingų maistinių savybių ir vietinių dar vadinamos „vitaminų turtu“. Uogos dydžiu panašios į vynuoges, auga kekėmis po 700-900 uogų, skinamos du kartus per metus.

Kodėl acai uogos?

Milteliai išgaunami džiovinant uogas jas pirma užšaldžius. Taip išsaugomas maksimalus nepažeistų vitaminų (vitaminas E, magnis, kalis ir kalcis) ir mineralų kiekis. Uogų milteliuose taip pat yra itin reikalingų nepakeičiamųjų riebalų rūgščių omega-9, omega-6  ir geležies. Jau labai ilgą laiką acai uogos yra vietinių gyventojų mitybos dalis.

Kaip vartoti acai uogų miltelius?

Acai uogų milteliai yra malonaus saldžiarūgščio skonio, tad puikiai dera su vaisių kokteiliais, įvairiausių rūšių jogurtais, pudingais, želė ar net ledais. Juos pamėgs net ir vaikai. Taip pat šiuos miltelius galima vartoti tiesiog įmaišant juos į stiklinę vandens.

MORINGA MILTELIAI

Moringa – tai labai vertinamas ir universalus augalas, kuris aptinkamas Indijoje, atogrąžų bei subtropikų srityse visoje Azijoje, Afrikoje ir Pietų Amerikoje.

Kodėl moringa?

Ekologiški moringos milteliai pagaminti iš natūraliai sudžiovintų moringos medžio lapų. Dėl sudėtyje esančių maistinių medžiagų gausos, moringa yra žinomas kaip stebuklingas medis. Moringa lapų sudėtyje yra baltymų, vitaminų A, E, K, B1, B2, B3, kalcio, magnio, fosforo, kalio, cinko, natrio ir geležies.

Kaip vartoti moringa miltelius?

Malonaus, panašaus į špinatų, dažnai apibūdinamas kaip „žalumynų“ skonio.  Moringa milteliai gali būti vartojami įmaišant juos į arbatą, sultis, vaisių kokteilius. Taip pat jie puikiai tiks kaip prieskonis salotoms bei sriuboms.

KAKAVOS MILTELIAI

Ekologiškų kakavos pupelių milteliai yra pagaminami šalto presavimo būdu iš natūralių, neskrudintų ekologiškų kakavos pupelių. Šis procesas išlaiko gyvus fermentus ir pašalina riebalus (kakavos sviestą).

Kodėl kakava?

Termiškai neapdorotų kakavos pupelių milteliuose gausu magnio, geležies ir cinko. Kakavoje taip pat yra nemažai skaidulinių medžiagų ir baltymų. Produkto sudėtyje yra natūralių cukrų.

Kaip vartoti kakavos miltelius?

Kakavos miltelius galima dėti į karšto šokolado gėrimus, berti ant dribsnių ar naudoti desertų, kepinių gamyboje. Taip pat puikiai tinka pagardinti vaisių bei riešutų pieno ar įprasto pieno kokteilius, kurie tikrai patiks ir mažiesiems smaližiams.

MIEŽIŲ ŽELMENŲ MILTELIAI


 

Miežių želmenų milteliai – tai sutrinti išdžiovinti jauni miežių daigai. Miežiai sėjami rudenį ir per žiemą iš dirvožemio „sugeria“ naudingąsias medžiagas, mineralus, mėgaujasi daugybe valandų natūralios saulės šviesos. Ankstyvojoje augimo stadijoje miežių želmenys savo sudėtimi artimesni daržovėms nei grūdams, juose gausu maistingųjų medžiagų: chlorofilo, vitaminų, mineralų, enzimų ir aminorūgščių.

Kodėl miežių želmenys?

Miežiai auginti dar senovės Egipte, o jų želmenų naudą aštuntajame dešimtmetyje tyrinėjo gydytojas farmakologas Y. Hagiwara. Jo tyrimų duomenimis, miežių želmenys yra vienas iš tobuliausiai subalansuotų  natūralių maisto papildų pasaulyje. Želmenyse visuomet yra daugiau maistingųjų medžiagų nei jau suaugusiuose augaluose – kai augalas ruošiasi pereiti į derlingą amžių, jame sukaupiamos visos maistingosios medžiagos, kurios vėliau bus naudojamos vaisiams (sėkloms) auginti. Miežių želmenys turi didžiulę maistinę vertę, kadangi jie nupjaunami paties augimo piko metu. Juose gausu maistinių medžiagų, vitaminų, mineralų, enzimų. Jų baltymuose aptinkamos 19 iš 22 aminorūgščių, įskaitant visas 8 nepakeičiamąsias, kurių organizmas negali pasigaminti pats.

Kaip vartoti miežių želmenų miltelius?

Miežių želmenų milteliai yra vartojami įmaišant nedidelį jų kiekį (1-3 a.š., kiekį laikui bėgant galima truputį didinti) į stiklinę vandens, vaisių kokteilį ar sultis. Taip pat galite naudoti salotų padažams gaminti, puikiai tiks ir į bet kurį kitą receptą, kur reikalingos žalios (žalios spalvos) daržovės.

KANAPIŲ BALTYMAI

Kanapių baltymų milteliai yra išgaunami iš neapdorotų pluoštinių kanapių sėklų, jas šalto presavimo būdu išspaudžiant ir sutrinant į miltelius. Tokiu būdu yra išsaugomos visos naudingosios kanapių savybės. Tai vienas seniausių kultūrinių augalų, paplitusių įvairiose pasaulio vietose. Kanapių baltymų milteliai vartojami kaip maisto papildas dėl jame esančių unikalių maistinių medžiagų.

Kodėl kanapių baltymai?

Kanapių sėklų baltymų milteliuose yra net 21 aminorūgštis, iš kurių 8 yra nepakeičiamosios (jų žmogaus organizmas nepasigamina pats). Kanapių sėklų baltymų milteliuose gausu ląstelienos, chlorofilo, mineralinių medžiagų. Šie baltymų milteliai yra idealus maisto papildas sportininkams ir sveikos gyvensenos propaguotojams. Produktas yra puikus pieno išrūgų baltymo pakaitalas veganams ir žaliavalgiams. 100 g kanapių sėklų baltymų miltelių yra net 50 g augalinės kilmės baltymų. Šiuose baltymuose nėra sočiųjų riebalų, cholesterolio, natrio ar cukraus.

Kaip vartoti kanapių baltymų miltelius?

Kanapių baltymų miltelius galima vartoti įmaišant juos į pusryčių kokteilį, jie suteiks natūralaus riešutinio prieskonio. Taip pat šiuos baltymų miltelius galima įmaišyti į pusryčių dribsnius, jogurtą, blynus, grūdų košes, įvairius kepinius.

KOKOSŲ ŽIEDŲ CUKRUS

Kokosų žiedų cukrus yra išgaunamas iš kokoso palmių žiedų nektaro. Šis cukrus yra žinomas jau daugelį metų Pietų bei Pietryčių Azijos regionuose. Ten jis naudojamas kaip natūralus saldiklis įvairiems gėrimams ar patiekalams. Didžiausi šio cukraus gamintojai pasaulyje yra Filipinuose bei Indonezijoje.

Kodėl kokosų cukrus?

Kokosų cukrus yra natūralus mineralų, vitamino C, kalio ir vario. Nerafinuotas, todėl išlaikęs visas savo vertingas maistines savybes. Taip pat jame yra gausu amino rūgščių. Kokosų žiedų cukrus išsiskiria sodriu, turtingu skoniu. Puikiai tinka pakeisti klasikinį cukranendrių cukrų.

Kaip vartoti kokosų cukrų?

Šį kokosų cukrų galima vartoti kaip bet kurio cukraus ar saldiklio pakaitalą. Jis puikiai tinka saldinti kavą, arbatą, kitus gėrimus, įvairius konditerijos kepinius, uogienes ir pan. Gardus rudasis kokosų žiedų cukrus su saldžiu karamelės poskoniu pagardins kiekvieną patiekalą, desertą ar gėrimą.

AGAVŲ MILTELIAI

Ekologiški agavų milteliai išgaunami iš mėlynosios agavos augalo. Naudojami vietoje cukraus, kaip sveikesnė jo alternatyva.

Kodėl agavų milteliai?

Šie milteliai yra puikus cukraus pakaitalas – jie yra saldesni už įprastą cukrų, bet turi mažą glikemijos indeksą, greitai ir lengvai ištirpsta.

Kaip vartoti agavų miltelius?

Šiuos agavų miltelius galima vartoti lygiai taip pat kaip vartojame ir paprastąjį cukrų: įmaišyti į arbatą, kavą, košę, vaisių kokteilį, blynus, pyragus ir pan. Lengvai ir greitai tirpstančius miltelius galima naudoti kaip saldiklį įvairiausiuose patiekaluose bei gėrimuose.

BANANŲ MILTELIAI

Ekologiški bananų milteliai yra išgaunami iš džiovintų ekologiškų bananų juos sumalus. Milteliai yra intensyvaus ir natūralaus bananų skonio.

Kodėl bananų milteliai?

Tai natūralus saldiklis, kuris yra vartojamas kaip sveikesnis pramoninių saldiklių, cukraus pakaitalas. Juose aptinkama kalio, kalcio, magnio, geležies, vitaminų C, E ir B, ląstelienos ir nedidelis kiekis riebalų.

Kaip vartoti bananų miltelius?

Milteliai puikiai tinka maišyti su tirštais vaisių kokteiliais, jogurtu, varške, kūdikių maistu, dėti į košes, pusryčių dribsnius, desertus ir kitus maisto produktus.

Kaip šį įrašą vertinate Jūs?